Wrist wraps voor behalen van je fitnessdoelen

Het is geen geheim dat je voor gewichtheffen en CrossFit WOD’s een behoorlijke uitrusting nodig hebt. Een goede voorbereiding is essentieel bij alle spierspanning en gewrichtsdruk die wordt veroorzaakt door Olympisch tillen en tillen met een hoog lichaamsgewicht. Het menselijk lichaam kan verbazingwekkende veel hebben en na verloop van tijd worden progressieve belastingen gemakkelijker en gemakkelijker naarmate spiergroei optreedt. Als je echter de grenzen van je grenzen verlegt, is het slim om te overwegen om in bepaalde uitrusting te investeren. Bij het nastreven van fitnessdoelen zul je ontdekken dat wrist wraps een aantal nuttige voordelen bieden.

Stabiliseer je polsen met wrist wraps voor zwaar tillen

Het polsgewricht is samengesteld uit veel kleine spieren, pezen en botten. Zoals elke spier of bot, zal het sterker worden door training. Als je een maximum van 1 rep nadert of meedoet aan een Olympische hijswedstrijd, moet je vorm absoluut kloppen. Onder zware belasting is het lichaam het meest kwetsbaar voor verwondingen en loopt het risico vorm op te offeren. Het belangrijkste voordeel van wrist wraps is dat ze de pols helpen stabiliseren om hyperextensie te voorkomen en om de pols correct onder de stang te plaatsen. Met wrist wraps kun je het gewicht van de halter beter stabiliseren en voorkomen dat enige kracht van je schouders of benen afneemt voor corrigerende bewegingen.

Ondersteuning voor bewegingen met een hoog volume

CrossFit-fans zijn geen onbekende in workouts met maximale inspanning. Wanneer het lichaam en de geest vermoeid raken, wordt de vorm vaak opgeofferd. Bewegingen zoals handstand-pushups (HSPU’s), ringdips en olympische liften met een hoog volume belasten het polsgewricht. Idealiter wordt je pols in de loop van de tijd versterkt door meerdere WOD’s. Als je echter geen deelnemer aan RX of CrossFit-games bent, kunnen je polsen mogelijk wat extra ondersteuning gebru8iken. In plaats van vorm op te offeren op HSPU’s of overhead squats, kunnen polsbandages extra ondersteuning en stabiliteit bieden om je (letterlijk) één pijnpunt minder te geven om je af te leiden.

Herstel sneller van verwondingen

Ooit een fout gemaakt? Slecht op de startpositie gekomen van een burpee? Polsverstuikingen zijn een veel voorkomende blessure bij gewichtheffen en CrossFit. Gelukkig is de pols een veerkrachtig gewricht. Na voldoende rust en mobilisatie is het slechts een kwestie van tijd voordat je je polsen weer kunt gaan belasten. Een voordeel van wrist wraps is dat ze het herstelproces bevorderen door een goede vorm te ondersteunen. Een goede omslag verbetert zowel de polsstabiliteit als de belasting van je polsgewricht. Als de zwelling en de druk van de blessure verdwijnen, kun je stoppen met het gebruik van wraps en je polsen blijven genezen en versterken.

Posted in Geen categorie