De hooiruif en het vogelhuisje

Ik ben gek op dieren en mag van geluk spreken dat ik jullie website heb ontdekt. Nadat ik de hoofruif had besteld, met voerbak, vond ik dit wel een hele uitgaven. Ik kom namelijk net uit het studentenleven. Ik deed een dierenopleiding en weet er dus wel het een en ander vanaf. Ik weet bijvoorbeeld hoe belangrijk het is dat bepaalde dieren veel hooi nodig hebben, omdat hun verteringsstelsel anders stil komt te liggen. In ieder geval, heb ik niet extreem veel te besteden. Echter werd ik niet teleurgesteld. Ik had de hooiruif besteld bij Wigink.nl voor de boerderij van mijn ouders. Zij waren nog opzoek naar eentje, van goede kwaliteit. Ze wilden dit gebruiken voor de geitjes, die er pas zijn. Het was een verassing voor hen, omdat zij mij altijd zo goed geholpen hebben met van alles. Ze zijn er erg blij mee, dus dat al voorop gesteld wil ik graag vertellen hoe het product ons bevallen is!

De hooiruif zelf is erg stevig. Ik had me natuurlijk ingelezen en wist dus dat er RVS-bouten waren gebruikt. Ik hoopte wel dat die het zou overleven, aangezien de koeien in dezelfde weide leven als de geiten. Dat ging gelukkig goed, want deze hooiruif is ontzettend stevig en kan echt wel tegen een stootje. Wat ik ook erg goed vind is, dat de het hooi droog blijft. Ik had dit natuurlijk al gelezen bij het product, maar was een beetje sceptisch. Wel had ik goede hoop en al helemaal toen het product er was en het de week erna keihard begon te regenen. Dit spaart mijn ouders weer wat geld, omdat bij de vorige hooiruif dit steeds een probleem was. De dieren zijn nogal kieskeurig en eten het alleen als het droog is. We zitten er ook aan te denken zo’n hooiruif te bestellen voor de paarden, wat misschien een beetje raar is. Zij staan namelijk toch het merendeel van de tijd op stal, maar als het weer nou een beetje meespeelt, zouden hun ook buiten kunnen lopen. Dan komt dit misschien wel van pas, maar dit is nog even aankijken. Paarden hebben natuurlijk ook veel hooi nodig voor hun verteringsstelsel dus het zekere zin is het wel echt nodig! De geitjes zijn er in ieder geval erg blij mee. Dus dat is fijn. En trouwens; de koeien ook, want zij aten er ook uit. Dus het was de investering zeker meer dan waard.

We zijn dus zeer tevreden over het hooiruif en dus besloten we het vogelhuisje ook te bestellen. Wat zagen ze er leuk uit. Mijn ouders waren helemaal door het dolle heen toen ik de foto’s had laten zien van de eikenhouten vogelhuisjes. De pagode uitvoering vonden ze het leukste en dus hadden we die besteld. De prijs viel ons erg mee. De kwaliteit was erg goed, want hij bleef goed. We hebben hem in de weide staan, weliswaar afgeschermd van de dieren, maar ook tijdens regenbuien lijkt die het goed te overleven. We durfde het niet aan om hem bij de dieren te zetten, omdat sommige koeien bepaalde voorwerpen niet kunnen waarderen. Die schoppen ze dan om en dat is het laatste wat we zouden willen. We hebben al wat merels kunnen spotten dus wij zijn helemaal tevreden ermee.