Hometrainer review

Een van de factoren die ertoe heeft geleid dat het gebruik van hometrainers is toegenomen, is de verspreiding van covid-19. Velen geven er de voorkeur aan om een van deze trainers te hebben, omdat je je dan altijd vrij voelt om te bewegen, tijdens een lockdown, een koude winter of op andere momenten, wanneer je liever weinig naar buiten gaat. Er zijn veel modellen van hometrainer. Sommige zijn smart trainers die draadloos communiceren met een trainingsapp op je smartphone of de virtuele hometrainer-wereld. De meeste hometrainers van tegenwoordig zijn smart en worden gebruikt met een van de meest gebruikte software-apps, genaamd Zwift, en andere apps die de gebruiker een opwindende ervaring bieden tijdens hun fitnesstraining.

Om te genieten van een interactieve en meeslepende indoor cycling-ervaring is er een breed scala aan hometrainers. Sommige kunnen draadloos worden verbonden met de meest populaire trainings-apps voor smart hometrainers. Ook regelt het automatisch de weerstand van de fietstrainer en past deze automatisch aan volgens de invoer van de gekozen training, gps-cursus, film of virtuele wereld. De meeste hometrainers van Fitnessapparaat.nl kunnen je snelheid, vermogen en cadans meten. Dit wordt visueel weergegeven in de applicatie van je keuze.

Hometrainers zijn de perfecte oplossing voor veel fietsers die een hekel hebben aan extreme kou, regen en modder. Gelukkig is de hometrainer ontworpen om dit winter- of regenseizoen thuis te blijven trainen. Aanvankelijk gebruikt door professionals in de winter of voor een race, is de hometrainer zeer snel gedemocratiseerd om te voldoen aan de verschillende behoeften van amateurwielrenners en mensen die aan hun conditie willen werken. Bovendien zijn ze zeer eenvoudig te gebruiken en thuis te monteren.

Verschillende soorten hometrainers

Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen hometrainers op de markt beschikbaar. Vergelijk op fitnessapparaat.nl en vind er één die bij je past en gemakkelijk te gebruiken is. De meeste hometrainers zijn indoortrainers. Er zijn verschillende versies van hometrainers, van trainers met directe aandrijving tot trainers met wielen. Sommige zijn klassieke, en andere zijn interactieve trainers. Ze zijn stuk voor stuk ontworpen om de gebruiker een ultieme prestatie binnenshuis te geven, zodat je ook tijdens slecht weer je work-outs kunt doen. Kies voor een interactieve trainers, smart hometrainers, rollertrainers of een ander type.

Klassieke hometrainers

Klassieke hometrainers of weerstandstrainers worden meestal gebruikt door atleten voor intensieve trainingen. Het is een hometrainers, waarbij de fiets rechtstreeks op de machine kan worden bevestigd via het achterwiel en wordt ook wel de fietstrainer genoemd. Deze modellen geven dezelfde sensaties als een klassiek uitje of een buitengevoel in allerlei omgevingen, omdat je op je eigen fiets zit. Afhankelijk van de gebruikersbehoeften van de aandrijving, kan het wiel min of meer worden geremd via een hydraulische of magnetische weerstand of luchtweerstand. De extra weerstand die op het achterwiel wordt uitgeoefend, maakt het mogelijk om tijdens het rijden te genieten van een breed scala aan intensiteiten.

Interactieve thuistrainers

Er zijn ook direct drive of interactieve hometrainers, waarbij de fiets direct wordt aangesloten op de automaat en voorzien zijn van een cassette. Deze complete hometrainers slijten de achterband niet en stellen je in staat om hellingen tot 18% te simuleren. Aan de andere kant zijn deze producten relatief omslachtig omdat ze niet buigen.

Rollertrainers

Er zijn veel merken die rollerhometrainers maken. Ze laten de gebruiker toe om te balanceren, te werken aan hun traptechniek en snelheid. Op een roller is het niet mogelijk om hellingen te simuleren of aan kracht te werken, maar het is erg praktisch voor een warming-up voor een wedstrijd.

Smart hometrainers

Dit zijn een van de nieuwste modellen van geavanceerde hometrainers die zijn verbonden met je thuisapparaten, zoals smartphones, om je prestaties bij te houden. Alle hometrainer-merken bieden producten, waarmee je een cursus op een scherm (tablet, dvd, computer, smartphone) kunt bekijken, maar met een smart hometrainer kan de gebruiker een precieze training volgen op basis van zijn behoeften (helling, kracht, uithoudingsvermogen enzovoort). Je kunt gegevens bewaren om je progressie te analyseren en je kunt op afstand rijden met een vriend via internet. Wie weet wat voor trainingstoepassingen smart hometrainers ons in de toekomst nog gaan brengen!

Het is aan te raden om een hometrainer te gebruiken die compatibel is met je fiets (wielmaat, as, etc.). Je kunt natuurlijk ook voor een op zichzelf staande (smart) hometrainer gaan. Gebruik bovendien een high-end hometrainer die verschillende weerstandsniveaus en hellingsniveaus biedt. Kies een compact model dat gemakkelijk op te bergen is en niet te veel lawaai maakt als je vooral ’s morgens vroeg of ’s avonds laat wilt trainen.